Crypto Tracing Firm ønsker at hjælpe Feds med bedre håndtering af beslaglagt Bitcoin

Blockchain-datafirmaet Chainalysis ‚dedikerede „aktivrealiseringsprogram“ vil hjælpe den amerikanske regering med at håndtere deres butikker med beslaglagt kryptokurrency.

BlockSeer’s minedrift kan censurere Bitcoin-transaktioner. Billede: Shutterstock
Kort om

Chainalysis, et blockchain-data- og analysefirma, lancerer et program for at hjælpe regeringer med at gemme dårligt fået kryptokurrency beslaglagt under undersøgelser.
Virksomheden hjalp DOJ med at spore de 69k Silk Road-bundne Bitcoins (næsten 1 mia. $), Som regeringen beslaglagde i sidste uge.

Cryptovalutaer er kommet langt siden Bitcoin gratis for alle Silk Road-æraen, men de er stadig en ret populær mulighed, hvis du ønsker at gøre ulovlige ting på det mørke web.

Heldigvis eller desværre for privatlivspurister arbejder Chainalysis, et datafirma, der stiller sig som en blockchain-vagthund, allerede sammen med regeringer for at spore og beslaglægge dårligt fået krypto.

Nu har virksomheden annonceret et nyt program til at hjælpe regeringer med at holde øje med deres butikker med lovligt beslaglagte digitale aktiver.
Top 5 kryptonyheder og -funktioner i din indbakke hver dag.

Få Daily Digest for det bedste ved dekryptering. Nyheder, originale funktioner og mere.

Bare i sidste uge blev over 69.000 Bitcoins knyttet til Silkevejen, der havde ligget i dvale siden markedspladsens lukning i 2013, overført til en statskontrolleret tegnebog. I sin fortabelsesklage afslørede Justitsministeriet, at det brugte et „tredjeparts bitcoin-tilskrivningsfirma til at analysere Bitcoin-transaktioner udført af Silk Road.“ Chainalysis har siden taget ansvaret for denne analyse.

Efter at en domstol har beordret fortabelse, likvideres regeringsbeslaglagt krypto typisk ved auktioner, der holdes af US Marshall Service på deres egne vilkår: det bestemmer, hvor mange auktioner der afholdes, og størrelsen på hver solgt blok.

Og hvis auktionærerne ikke er sarte i deres tilgang, kan der have konsekvenser for markedet. ”Hvis justitsministeriet beslutter at markedsføre disse Bitcoins, vil du se en betydelig nedgang, da det vil gå gennem alle ordrebøger,” sagde den Amsterdam-baserede erhvervsdrivende Michaël van de Poppe.

Feds ‚beslaglægger‘ $ 1 milliard dollar i Bitcoin knyttet til Silk Road

Men hvad sker der med kryptoen efter beslaglæggelsen og før den eventuelle fortabelse? Chainalysis hævder, at det nye aktivrealiseringsprogram vil hjælpe med at forbedre lagring og sporing af beslaglagte aktiver i dette vindue.

Asset Reality, et partnerfirma, vil styrke denne indsats ved at levere „strategisk rådgivning og træning vedrørende kryptokurrency og andre komplekse aktiver“ pr. En pressemeddelelse. Chainalysis reagerede ikke straks på en anmodning om yderligere kommentarer.

Chainalysis-udøvende Jason Bonds satte et mere detaljeret punkt på det: ”Når vores regeringspartnere bliver mere succesrige med at udrydde dårlige aktører, er det et naturligt næste skridt at hjælpe dem med genopretning og realisering af aktiver,” sagde han i en erklæring.

Selvom dets seneste partnerskab var med den amerikanske regering, er virksomheden fortsat åben for at arbejde med regeringer og insolvensbureauer over hele verden – endnu et dårligt tegn for kriminelle, der ønsker at tjene et par digitale penge på det mørke web.